Välmående hälsa hela livet

Inspirerat av naturen

Sök
Stäng denna sökruta.

Ingredienser

GLYC-serien är specifikt utvecklad för dina olika behov. Självklart med premiumkvalité och med en unik kombination av ingredienser, som är ett fint komplement till den dagliga kosthållning.

Ingredienser från A till Ö

Är du osäker på våra ingredienser och varför vi har valt att ha dem i våra produkter, tryck på plusset på respektive ingrediens för att läsa mer. 

Boswellia Serrata är en indisk ört som sedan långt tillbaka är känd för sina smärtlindrande egenskaper. Med sitt ursprung från det lilla ökenträdet sägs kådan vara just den kåda som de tre vise männen gav bort som gåva, då Boswellia Serratan även använts som rökelse (myrra).

Örten har i den hinduiska läkekonsten Ayurveda traditionellt använts för att lindra smärta. Boswellia Serrata är, precis som gurkmeja, naturligt antiinflammatorisk, vilket bidrar till ledernas flexibilitet.

Främst har örten använts för smärtlindring vid ledgångsreumatism, men likaså vid andra typer av inflammationer. Örten anses också lindra svullnader som tyder på dålig cirkulation. En riktig superört, helt enkelt! Boswellia Serata återfinns även i GLYC Active som är speciellt anpassad för dig som tränar regelbundet.

Grönläppad mussla kommer från Nya Zeeland och har länge använts för sina positiva egenskaper vid ledvärk, artros och inflammationer – tillstånd som oftast innebär smärta. Grönläppad Mussla bidrar till en god ledhälsa på lång sikt och främjar ledernas hälsa, normala funktion och är byggstenar för ledbrosket. Grönläppad mussla finner du i GLYC Original och även i GLYC Complex.

Gurkmeja är populärare än någonsin. Mycket beror på dess antiinflammatoriska egenskaper och goda smak som krydda i mat. Gurkmeja är också en uppskattad ingrediens i många kosttillskott för att upprätthålla och stödja ledernas flexibilitet. Gurkmejan är en riktig hälsoört. Den bidrar till att upprätthålla och stödja ledernas flexibilitet, och i kombination med svartpeppar kan den också vara bra för att motverka inflammation. Gurkmeja är också en riktig antioxidant och är därmed även bra för immunförsvaret. Gurkmeja finner du i produkterna GLYC Complex och GLYC Active.

Ett enda nypon sägs kunna tillgodose hela vårt dagsbehov av vitamin C, men nypon har många fler hälsosamma egenskaper. På senare år har nyponet fått en särställning som hälsokost för rörlighet. Nypon bidrar till att bevara ledernas rörlighet och styrka.

Nypon innehåller en stor mängd aktiva, biokemiska ämnen som produceras av växten och koncentreras i de röda skenfrukterna. Bland dem finns flavonoider, tanniner, antocyanin, fenolföreningar, fettrik olja, organiska syror samt diverse oorganiska föreningar. Tillsammans skapar de en synergieffekt, ett samarbete mellan ämnen, som leder till att de förstärker varandras egenskaper och dessutom gör de ingående ämnena lättare att ta upp.

Den starkt antiinflammatoriska effekten beror främst på en ämnesgrupp som kallas galaktolipider. Nypon finner du i produkten GLYC Complex.

Rosenrot är en fetbladig växt som tillhör vår inhemska flora. Du hittar den främst högt upp i svenska fjällen, där den har hittat sin rätta miljö. Växten har sedan lång tradition använts som lusthöjande och roten har sedan urminnes tider knaprats på för att ge ork och energi.

Rosenrot bidrar till att bibehålla mental och kognitiv prestationsförmåga. Kognition är mentala processer såsom uppmärksamhet, initiativförmåga, tålamod, minne och problemlösning. Växten bidrar även till att främja en normal sexlust. Rosenrot finner du i GLYC Sharp.

Schisandra (Schisandra chinensis) kallas även för fjärilsranka och är små, röda bär med ursprung i Asien. Detta bär har ett högt näringsinnehåll och har använts länge för sina intressanta egenskaper, inte minst i perioder av stress. Schisandra tas upp snabbt i kroppen och har en långsam nedbrytning, vilket ger en bra effekt.

Schisandra chinensis räknas till de adaptogena växterna, som besitter unika och eftertraktade egenskaper. En adaptogen hjälper kroppen att anpassa sig inför rådande påfrestningar så som stress, ansträngning och temperatur. Schisandra finner du i produkten GLYC Sharp.

Saffran är världens dyraste krydda. Det går åt runt 150 000 blommor för att få ihop ett kilo torkad saffran. I orienten har man under tusentals år använt saffran som krydda i matlagning och i bakverk. Inom traditionell kinesisk medicin, men också i Iran och Irak, har den exklusiva kryddan varit lika flitigt använd för att motverka oro och nedstämdhet. Så även idag. Saffran är nämligen en effektiv stämningshöjare på grund av dess förmåga att kunna höja nivåerna av signalsubstansen serotonin. I Frankrike rekommenderas även saffran ofta till ungdomar som lider av prestationsångest. Saffran är en av ingredienserna i GLYC Sharp.

Kollagen finns naturligt i våra kroppar, i bl.a. hud, hår, naglar, muskler och leder, och som minskar med stigande ålder. Kollagen är ett fiberprotein och en viktig byggsten i kroppen. Det brukar ibland liknas vid klister eller lim – det håller ihop allt. Kollagenet ger nämligen stadga, elasticitet och struktur i kroppsvävnader som hud, brosk och skelett. Marint kollagen finner du i GLYC Original.

MSM är en form av svavel som används i kosttillskott och är känt för sina positiva effekter på ledhälsan och minskande av smärta. Svavel är en kritisk komponent i många viktiga kroppsvävnader som brosk, skelett, senor, hud, hår och naglar. Detta beror på att svavel är en viktig beståndsdel i proteiner som kollagen och keratin, som är viktiga byggstenar för dessa vävnader. MSM återfinns i GLYC Active.

L-arginin är en essentiell aminosyra som ingår naturligt i protein. L-arginin bidrar under tillväxtåren till uppbyggnadsprocessen i kroppen.

Arginin har många olika effekter i kroppen och som aminosyra ingår det som beståndsdel i protein. Med proteinrik mat får vi därför i oss det naturligt och de främsta källorna från mat är kött, ägg och mjölk men även vegetabiliska källor som soja, kål och nötter.

Arginin i kroppen används bland annat vid tillverkningen av proteinet hemoglobin, som transporterar syre från lungorna ut i cellerna. Arginin är även involverat i ämnesomsättningen. Arginin är en förelöpare till uppbyggande substanser och deltar vid utsöndringen av signalsubstanser som ingår i hjärnans belöningssystem. Arginin spelar även en roll i kroppens förmåga att bilda kväveoxid. Kväveoxid medverkar till att blodkärlen i kroppen vidgar sig och som ger ett ökat blodflöde till musklerna. Denna effekt ligger till grund för påståendet att L-arginin påverkar känslan av muskelpump vid träning. L-Arginin finner du i GLYC Active.

Piperin är det aktiva ämnet i svartpepparextrakt (Piper nigrum) som anses vara det aktiva ämnet i svartpeppar som hjälper till att främja upptaget av vissa näringsämnen. Främsta användningsområdet inom kosttillskott för piperin är att förbättra absorption av vissa näringsämnen. Svartpepparextrakt finns i produkterna GLYC Complex och GLYC Active.

Mangan är oerhört viktigt för hälsan. Det bidrar till normal energiomsättning och till att skydda cellerna mot oxidativ stress. Mangan bidrar även till att bibehålla normal benstomme och till normal bildning av bindväv. Mangan finns i GLYC Active.

Zink är en viktig mineral som måste tillföras kroppen via kosten. Zink bidrar till att hålla hår, hud och naglar normala och är dessutom en antioxidant som skyddar cellerna mot oxidativ stress. Zink är en nödvändig mineral som kroppen behöver. Det finns i alla kroppens celler, men framför allt i skelett, muskler, ögon och prostata. Zink bidrar till immunsystemets normal funktion. Zink finns i produkterna GLYC Original och GLYC Complex.

Magnesium är ett mineral som styr flera livsnödvändiga processer i kroppen. Det reglerar bland annat de metabola processer som möjliggör att vi kan tillgodogöra oss näringsämnen från kosten. Mineralet behövs också för att behålla ett starkt skelett och för immunförsvarets skull. Det är också viktigt för att nervsignalerna som går till hjärtat och musklerna ska fungera normalt.  Magnesium finns i GLYC Sharp.

Vitamin C bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress samt minskad trötthet och utmattning. Vitamin C finns i GLYC Complex, GLYC Active och GLYC Original

Vitamin B6 är ett samlingsnamn för flera olika former av vitaminet. Kroppens lager av vitaminet är lågt. Vitamin B6 bidrar till normal protein- och glykogenomsättning. Vitamin B6 bidrar till nervsystemets normala funktion, till normal bildning av röda blodkroppar och till immunsystemets normala funktion. Vitamin B6 finns i GLYC Sharp.

D-vitamin bidrar till att bibehålla immunsystemets samt muskulaturens normala funktion & en normal benstomme. Vitamin D2 finns i GLYC Active.

K-vitaminfamiljen kan delas in i två grupper: K1-vitamin och K2-vitamin. K2-vitamin är särskilt viktigt för att frakta mineralet kalcium till skelettet och bidrar därmed till att bibehålla normal benstomme.

K-vitamin fungerar genom att det aktiverar en rad proteiner på olika ställen i kroppen. Denna aktivering leder till att proteinerna kan binda till sig kalcium. K-vitamin finns i GLYC Active.

Rulla till toppen

Köp produkten online