Välmående hälsa hela livet

Inspirerat av naturen

Sök
Stäng denna sökruta.

Hälsofördelar

Hjälp dig själv till ett mer aktivt liv – håll dig aktiv i minst 30 minuter och tänk på vad du äter. GLYC innehåller ingredienser med gynnsam effekt på flera viktiga funktioner i kroppen. Här kan du läsa mer om dem.

Ta tillvara på kraften av kosttillskott

Det är ingen hemlighet att god kost är avgörande för vårt välbefinnande. Men många av oss får inte i sig de näringsämnen vi behöver från vår kost. Därför kan kosttillskott vara till stor hjälp.

Kosttillskott kan ge en extra boost av näringsämnen som kan bidra till bättre hälsa och prestation. De kan också vara användbara för personer som har svårt att få i sig tillräckligt med näring via kosten eller för personer med specifika näringsbehov. Produkterna i GLYC är specifikt utvecklade för dina olika behov. Självklart med premiumkvalité och med en unik kombination av ingredienser, som är ett fint komplement till den dagliga kosthållning. 

GLYC Original

Till dig som känner av din kropp

GLYC Original innehåller marint kollagen och extrakt från hela den grönläppade musslan med glukosaminoglykaner och Omega-3 (EPA, DHA, ETA). Innehåller även vitamin C som bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för broskets och benstommens normala funktion, samt zink som bidrar till att bibehålla normal benstomme.

GLYC Complex (Tidigare GLYC Boost)

Till dig som vill bevara styrka och rörlighet

Complex är baserad på grönläppad mussla med glukosaminoglykaner och Omega-3 (EPA, DHA, ETA). Innehåller nypon som bidrar till att bevara ledernas rörlighet och styrka och gurkmeja som stödjer ledernas flexibilitet. Complex innehåller även zink som bidrar till immunsystemets normala funktion samt vitamin C som skyddar cellerna mot oxidativ stress.

GLYC Active

Till dig som tränar ofta och utsätter kroppen för hård press

GLYC Active innehåller växtextraktet Boswellia serrata, som har en fördelaktig roll vid ökad ansträngning av skelett, muskler och ligament. Dessutom innehåller GLYC Active gurkmeja som bidrar till att upprätthålla och stödja ledernas flexibilitet samt vitamin K2 bidrar till att bibehålla en normal benstomme. GLYC Active innehåller även ingrediensen mangan, som bidrar till normal bildning av bindväv och energiomsättning samt skyddar cellerna mot oxidativ stress.

GLYC Sharp

Mentalt fokus och hjälp vid stress

GLYC Sharp innehåller en kombination av adaptogener, vitaminer och mineraler. Rosenrot bidrar till att bibehålla mental och kognitiv prestationsförmåga. Schisandra bidrar till förmågan att anpassa sig till stress och grönt te till koncentration och inlärning. Saffran bidrar till att bibehålla en känslomässig balans och normal sexlust, medan magnesium och B6 bidrar till att minska trötthet och utmattning.

Många fördelar för hälsan när du rör på dig

Din kropp är byggd för rörelse. När du rör dig händer mycket i kroppen som gör att du blir piggare och starkare. All form av rörelse kan påverka din hälsa positivt. Du blir piggare, starkare och minnet kan förbättras. Dessutom sover du bättre. Du som är vuxen rekommenderas att göra någon form av aktivitet som är måttligt ansträngande minst två och en halv timme varje vecka. All sorts träning räknas, även den du får genom vardagsaktiviteter. Det kan till exempel vara att cykla istället för att åka bil, ta trapporna istället för hissen, plocka svamp eller städa.

Bryt stillasittandet - ta en rörelsepaus

Långvarigt stillasittande ökar risken för sjukdomar även om du tränar flera gånger i veckan. Därför är det viktigt att öka vardagsrörelsen om du sitter mycket.

Rör på dig en halvtimme om dagen

Du behöver aktivera dig för att få bra kondition och starka muskler. En halvtimme måttligt ansträngande aktivitet om dagen räcker.

Du blir mindre stressad och sover bättre

När du rör på dig ökar blodcirkulationen. Det gör att cellerna kan ta upp mer syre. Då kan kroppen lättare ta hand om sådant som kan vara skadligt för kroppen, till exempel förhöjda stresshormoner som adrenalin och kortisol. Du mår bättre med mindre stress och får bättre sömn.

Risken för sjukdomar minskar när du rör på dig

När du rör på dig regelbundet minskar risken att bli sjuk.

Träna musklerna i vardagen

Två till tre gånger i veckan är det bra att träna styrkan i musklerna. Att gå i trappor är bra både för konditionen och muskelstyrkan i benen.

All form av rörelse påverkar din kropp positivt

Lagom träning kan ge stora hälsofördelar, både fysiskt och mentalt. Regelbunden rörelse stärker musklerna, som i sin tur skyddar leder och skelett.

Hjärnan påverkas positivt när du rör på dig

Fysisk aktivitet påverkar hjärnan på flera positiva sätt. Du känner dig gladare direkt. Det beror på att vissa ämnen frigörs i hjärnan som motverkar depression. Du får bättre minn och du lär dig nya saker lättare. Du löser problem lättare och du får bättre koncentrationsförmåga.

Motverkar stress och depression

Du upplever att du har mindre ont. Muskelcellerna börjar producera proteiner som sprids med blodet. Proteinerna är smärtstillande, piggar upp och motverkar stress och depression.

Rulla till toppen

Köp produkten online