Tillskott som ökar rörlighet i leder - GLYC

GLYC ORIGINAL – för ett aktivt och rörligt liv

Det är väldigt vanligt med ledproblem och ledbesvär i de små lederna som i händer och knän. Runt hälften av alla över 60 år har inflammationer, besvär i någon led. Kvinnor drabbas oftare än män eftersom brosket fungerar sämre efter klimakteriet. Men få söker hjälp för sina besvär.

Svensktillverkat och tillverkat enligt läkemedelsstandard GMP

GLYC® serien är ett svensktillverkat kosttillskott framtaget i samråd med sportnutritionister, kostrådgivare och apotekare.Varje enskild GLYC är särskilt anpassad efter ditt behov av rörelse, energi och hälsosamma leder. GLYC är ett kosttillskott för dig som vill behålla rörligheten och ett rikt, aktivt liv. Läs gärna också om de övriga produkterna i GLYC-serien för ledproblem.  Det är möjligt tack vare innehållet av grönläppad mussla samt kollagen, vitamin C och zink.

Låt inte muskler & leder avgöra din vardag Finmotorik grönläppad mussla

GLYC Original har hög koncentration från hela den grönläppade musslan vilket innebär att all näring bevaras som glykosaminoglykander och musseloljan. Naturligt glukosamin säkerställer snabb effekt på onda leder och ger hög biotillgänglighet.

Vitamin C bidrar till normal kollagenbildning och har även betydelse för broskets normala funktion.

Musslans naturliga glukosamin, musselolja och högkvalitativa omega-3 fettsyror, ETA och DHA kommer direkt från de miljövänliga odlingarna i de renaste vattnen i Nya Zeeland. Läs gärna också om de övriga produkterna för ledproblem och broskuppbyggnad GLYC BOOST och GLYC ACTIVE.

Du kan köpa GLYC direkt från vår webbshop

Innehåll

GLYC innehåller frystorkat extrakt från grönläppad mussla, en mycket speciell mussla från Nya Zeeland, med det latinska namnet Perna canaliculus. Musslan odlas i sundet mellan Nordön och Sydön på Nya Zeeland där havet är grunt, kallt och näringsfattigt*.

* Hela den grönläppad musslan innehåller naturliga glykosaminoglykaner (GAG) och Omega-3 fettsyror.

Grönläppad mussla (skaldjur), kollagen (fisk), askorbinsyra, kiseldioxid (klumpförebyggande medel), zinklaktat, mikrokristallinisk cellulosa (stabiliseringsmedel). Vegetabilisk kapsel bestående av hydroximetylpropylcellulosa.

GLYC är ett kosttillskott.

Endast 2 tabl. per dag

Svälj tabletten hel, dela eller krossa. De första 2-6 veckorna och vid behov kan dosen ökas till 4 tabletter per dag.

Förpackning

Finns i förpackning om 60 eller 120 tabletter.

Förvaras oåtkomligt för barn.

Innehållsdeklaration

Fyllnadsmedel (isomalt, mikrokristallinsk cellulosa, karboximetylcellulosa, magnesiumsalt av fettsyror, talk, stearinsyra), pulver av grönläppad mussla (blötdjur), vitamin C (askorbinsyra), kollagen (fisk), klumpförebyggande medel, (kiseldioxid),  ytbehandlingsmedel (etylcellulosa, karnaubavax), zink (zinksulfat).

Innehåll 2 tabl/ 4 tabl (% DRI*)
Grönläppad mussla 880 mg/1760 mg
– Varav totalt omega-3 27mg/54 mg
– DHA 11mg/22mg
– EPA 15mg/30mg
– ETA 3,2mg/6,4mg
– Varav Glykosaminoglykaner (GAG) 18mg/36 mg
Kollagen 40mg/80 mg
Vitamin C 40mg/80 mg (50/100*)
Zink 5mg/10mg (50/100*)

GLYC finns på apotek och i hälsobutiker

Grönläppad Mussla

Direkt från en av världens mest miljövänligaste odlingar som odlas i de renaste vattnen i Nya Zeeland

En av världens miljövänligaste odlingar . Musslan (Perna Canaliculus) odlas under rigorösa betingelser runt Nya Zeelands kuster. The Blue Ocean Institute i New York röstade fram musselodlingen här som världens mest miljövänliga. Anledningen var skyddet av den biologiska omgivningen samt att musslan förser sig med mat från organismer som ligger längst ner i näringskedjan, tex olika alger.

100% ren Grönläppad Mussla

GLYC Original innehåller hela den grönläppade musslan inte enbart musselolja. Detta medför att biotillgängligheten närmar sig 100 % för te x musslans Omega-3 fettsyror vilket är långt mer än för vanliga fiskoljor från fisk som äter fisk som ligger högre upp i näringskedjan.

GLYC Original en ren naturprodukt

 •  GLYC ORIGINAL bidrar till att bibehålla rörligheten så att
  man kan fortsätta promenera, gå i trappor eller cykla.
 •  Används även som en kur vid t.ex. vid skada eller inflammation
 •  Hög koncentration GRÖNLÄPPAD MUSSLA med musseloljan
  tillsammans med Glykosaminoglykaner (GAG) och Omega-3.
 •  Förstärkt med MARINT KOLLAGEN, vitamin C och zink.
 •  Skonsam för magen; skyddar tarmslemhinnan, ger inte biverkningar
  som halsbränna, magont

Eva, 60, älskar att att använda sina händer. Är det inte för att sticka så är det trädgårdsarbete eller vanlig enkel matlagning. För att bibehålla sin rörlighet i fingrar och knän fick Eva rekommendationen att prova GLYC® Original och är idag en väldigt nöjd användare.

Eva 60 år